Varmista osuuskuntasi digitaalinen löydettävyys

Teksti Auvo Turpeinen

Digitaalinen löydettävyys on kaiken yritystoiminnan perusasia, jonka toimivuus tulee tarkastaa säännöllisesti, etenkin jos muutoksia on tullut yrityksen toimintoihin. Pienikin yritys voi tarkistaa digimuistilistan nopeasti itse:

Jaa artikkeli

Google My Business -tiedot

Googlen yritysprofiili on maksuton palvelu ja helppo perustaa. Profiilissa voit esitellä yrityksesi ja tuotteesi tai palvelusi. Tarkista, että perustiedot, kuten yhteystiedot ja aukioloajat, ovat ajan tasalla. Profiiliin saa kivaa yksilöllisyyttä lisäämällä kuvia, joita mahtuu 40. Muista kuvien hyvä laatu ja lisätä oma logosi. Arvostelut palvelevat hakukoneita, joten pyydä asiakkailta ja yrityskumppaneilta arvosteluja osuuskunnastasi.

Testaa verkkosivujesi latautuminen ja löydettävyys

Teknisten asioiden tulee toimia. Niitä ovat esimerkiksi yrityksen verkkosivujen nopea latautuminen ja käytettävyys mobiililaitteissa. Sivujesi sujuvan käytön voit käydä tarkistamassa ilmaisen työkalun avulla. Mene osoitteeseen website.grader.com, kirjoita kotisivuosoite ja alle sähköpostisi. Valitse sitten get your answer. Saat arvion, jossa maksimipisteet ovat 100. Sivustosi on ok, jos tuloksesi on yli 70 pistettä.

Varmista kuvien optimointi

Kuvilla on todella suuri merkitys tuotteiden markkinoinnissa ja myynnissä, joten siksi verkkosivujen kuvat pitää optimoida. Tarkasta kuvien laatu: kuvakoko, ja resoluutio. Sivustolle viedyille kuville pitää antaa kuvaava tiedostonimi. Koskaan ei saa käyttää esimerkiksi kameran automaattisesti ehdottamia epämääräisiä tunnisteita, koska ne ei palvele hakukoneita. Tarkasta kuviesi tiedostonimet ja muuta ne mahdollisimman kuvaileviksi.

Tarkista ja tee linkkejä

Verkkosivuillanne olevat linkit muihin yrityksiin, sivustoihin ja kotisivujen alasivuille lisäävät hakukonelöydettävyyttä. Rikkinäiset linkit, jotka eivät johda mihinkään, taas heikentävät löydettävyyttä. Usein päivitysten yhteydessä linkki muuttuu ja vanhenee, ja tämä jää korjaamatta. Voit käydä testaamassa omilla sivuilla olevien linkkien toimivuuden osoitteessa ahrefs.com/website-authority-checker.

Varmista yhteydenoton helppous

Varmista, että yhteydenotto ja yhteystietojesi löytyminen on helppoa eikä vaadi useampaa klikkausta tai sivunvaihtoa. Perusajatuksena voi pitää, että yhteydenottolomake ja yhteystiedot tai linkki näihin löytyvät usealta eri verkkosivulta. Koska mobiililaitteiden käyttö yleistyy, tarkista, että puhelinnumernne sisältävät soittolinkin.
Huolehditpa itse sivuista tai hankit palvelun kumppanilta, pidä huolta siitä, että asiat ovat tiedollisesti ja teknisesti ajan tasalla.

Kirjoittaja on Pudasjärven Kehitys Oy:n yritysneuvoja.

Left Menu Icon
Right Menu Icon