Mikä on Pellervon kuntavaaliohjelman ydin?

Pellervon tavoitteena on saada laaja ymmärrys sille, että osuustoiminta on erinomainen tapa lisätä paikallista elinvoimaa.

MAIJA HAKALA
Jaa artikkeli

Pellervon tavoitteena on saada laaja ymmärrys sille, että osuustoiminta on erinomainen tapa lisätä paikallista elinvoimaa. Osuustoiminta on lokaalia, vahvasti toimiympäristöönsä sidottua – eivätkä sen menestyksen tuomat hyödyt karkaa muualle.

Kuntavaalit ovat yhteiskunnallisen keskustelun aikaa, jolloin alueellinen hyvinvointi on erityisen huomion kohteena. Meillä kaikilla osuustoiminnan piirissä vaikuttavilla on juuri nyt erityisen hyvä mahdollisuus tehdä yritysmuotoa tunnetuksi.

 

Pellervon kuntavaaliohjelma on ytimekäs. Pääviestejä on yksi, ja alakohtia kuusi. Tavoitteena on ollut, että sisältö olisi mahdollisimman helposti omaksuttavaa ja nopeasti silmäiltävissä.

Pitkillä teksteillä voidaan parantaa maailmaa, mutta laajaa huomiota sellaisilla on nykyisessä digivetoisessa maailmassa vaikea saada. Tarvitaan terävyyttä ja kiteytyksiä.

Vaaliohjelmassamme on kaksi osaa. Johdannossa kerrotaan osuustoiminnan perusasiat sille, joka ei asiaa kovin hyvin tunne. Onhan suuri osa suomalaisista varsin ymmärtämättömiä mallista. Tätä todisti mm. Kantar Agrin OT-lehdelle tekemä tutkimus omistajatietoisuudesta.

Aiheesta keskustelua ei kannata suoraan aloittaa yläsfääristä. Rautalangasta vääntämistä toivon jokaisen osuustoiminta-aktiivin tekevän mahdollisimman ahkerasti monenlaisilla keskustelufoorumeilla.

 

Kuusi teemaa: sote, infra, työ, neuvonta, asuminen ja digitalous tarjoavat toivottavasti sopivasti tarttumakohtaa jokaiseen kuntavaalikeskusteluun. Jokin näistä koskettaa varmasti, olipa sitten keskustelijajoukko tai puheyleisö mikä tahansa.

Tärkeintä on nyt saada joukkovoimaa. Näistä asioista pitää puhua, ja siihen tarvitaan aloitteen tekijöiksi mahdollisimman monta osuustoiminnan luottamustoimiin valittua.

Avatar photo

Maija Hakala

Kirjoittaja on Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon viestintäpäällikkö ja OT-lehden päätoimittaja.

Lue myös

Left Menu Icon
Right Menu Icon