Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Pienosuuskunnat ovat joutuneet koronatilanteen vuoksi siirtämään järjestämiään kesätapahtumia tuonnemmaksi tai jopa peruuttamaan ne tältä kesältä. Osa tapahtumista on muutettu virtuaalisiksi.

Vinkit kokosi: Riku-Matti Akkanen
Jaa artikkeli

Pienosuuskunnat ovat joutuneet koronatilanteen vuoksi siirtämään järjestämiään kesätapahtumia tuonnemmaksi tai jopa peruuttamaan ne tältä kesältä. Osa tapahtumista on muutettu virtuaalisiksi.

OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

Mukavaa kesää kaikille!

NÄYTTELYITÄ

1. Nuutajärvi/Urjala

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO on mukana järjestämässä Lasivitriini-tapahtumaa vuosittain Nuutajärven 226-vuotiaassa Lasikylässä. Uuden ja vanhan lasin osto- ja myyntitapahtumaa on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Tapahtuma järjestetään lauantaina 22.8.2020 klo 10-16 Lue lisää tapahtumasta: www.lasivitriini.fi.

2. Fiskars/Raasepori

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman kesänäyttely NIITTY on 18.6.-30.8.2020. Avoinna joka päivä klo 11-18. Näyttely havahduttaa ilmastokriisin akuuttien haasteiden äärellä pohtimaan arjen tapojen ja arvojen kestävyyttä, sekä kuvittelemaan vaihtoehtoisia polkuja kohti tulevaa.

Lue lisää tapahtumasta: www.onoma.fi

 

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

3. Suomussalmi

Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikkojen Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa on Anna-Liisa Helttusen ”Heinäpäitä ja niittyvilloja” -taidenäyttely 3.6.-27.9.2020. Suomussalmen Hiljaisen Kansan Niittytuvassa 2020.

Maitolaituribluus järjestetään 10.7.2020 klo 18. Wise Girls & Nice Guy –yhtye viihdyttää yleisöä sekä kotimaisella että ulkomaisella kevyellä musiikilla bluussista tangoon. www.niittykahvila.fi

 

4. Helsinki

PuskaPromotion osuuskunta järjestää koko perheen ilmaistapahtuman Lasten Festarit tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti.

Lasten Festarit on koko perheen ilmainen tapahtuma lauantaina 1.8.2020 verkossa.

Luvassa on huikea päivä täynnä monenlaista tekemistä, näkemistä ja kokemista.

Lue lisää tapahtumasta. www.lastenfestarit.fi

 

LIIKUNTAA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

5. Syvänniemi/Kuopio

Syvänniemi Seikkailu osuuskunta järjestää Multisport Syvänniemi –seikkailutapahtuman, joka on tarkoitettu seikkailumielisille ja liikunnasta nauttiville. Multisport –tapahtumassa suunnistetaan rastilta toiselle juosten, pyöräillen ja meloen. Järjestetään 22.8.2020.

Lue lisää tapahtumasta. www.syvanniemiseikkailu.com

6. Puumala

Kostioniemi Golf Osuuskunnan pyörittämällä Puumala Golfilla pelaat kauniissa maalaismaisemassa Puumalan kunnassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia.  www.puumalagolf.fi

7. Kurjenrahka

Iloisia uutisia: Osuuskunta Onnenjuuren järjestämät alkukesän lammasjoogat Kaiturin tilalla saadaan sittenkin järjestettyä. www.onnenjuuri.com

8. Saimaa Coop

Saimaa Coop Osuuskunta vuokraa sähköavusteisia ja sähköttömiä hybridipyöriä Puumalan saaristoreittiä varten. Kesällä 2017 avattu upea maisemareitti Saimaalla on tarkoitettu polku- ja moottoripyöräilijöille. Reitin pyöräilymatka on noin 60 kilometriä. www.saimaacoop.fi/

Tutustu maaseutumatkailuun netissä: www.matkamaalle.fi   

Left Menu Icon
Right Menu Icon