Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Monipuolisia kesätapahtumia on tarjolla moneen makuun eri puolilla Suomea.

Vinkit kokosi: Riku-Matti Akkanen
Jaa artikkeli

OT-lehti keräsi joukon kotimaan kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet. Osallistumalla tapahtumiin tuet samalla osuustoiminnallisten yritysten toimintaa.

Mukavaa kesää kaikille!

NÄYTTELYITÄ

1. Fiskars/Raasepori

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman Hauras -kesänäyttelyllä juhlistetaan Onoman 30-vuotista taivalta. Näyttely on 16.6.-1.9.2024. Avoinna joka päivä klo 11-18. Vuoden 2024 näyttelyn teema johdattaa ajatukset niin maailmanpolitiikan, luonnon kuin yleisemmin elämän haurauteen. Näyttely järjestetään Fiskarsin Kuparipajalla.

Lue lisää tapahtumasta: www.onoma.fi

2. Helsinki

AKVART galleriaosuuskunta järjestää Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän (10.7.) ympärille rakentuvan henkilökuvanäyttelyn 1.-14.7.2024. AKVART galleria on Suomen ensimmäinen ja ainoa akvarellitaiteeseen keskittynyt galleria. Osuuskuntaan kuuluu jo lähes 250 akvarellistia.

Lue lisää tapahtumasta: www.akvart.fi

3. Valtimo

Valtimon osuustoimintamuseossa on Valtimo-seuran kokoama näyttely Valtimon ja Nurmeksen alueen osuustoiminnasta. Nurmeksen Osuusmeijeri ja siitä syntynyt Jukolan Osuuskauppa ovat olleet merkittävässä asemassa siinä, että alueen maatalous alkoi tuottaa. Osuustoimintamuseo toimii Valtimon Puukoululla.

Museo on avoinna: 25.6.-3.8.2024 ti-pe klo 11-17 ja la klo 10-14 -Vapaa pääsy

Lue lisää: www.valtimoseura.com

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

4. Tammisaari/Raasepori

Sandnäs Kauppa ja Kahvila osuuskunta toivottaa kaikki taas tervetulleeksi kesän viettoon saaristoon!
Sandnäs Butik och Café Andelslag vill önska alla hjärtlig välkomna att fira sommar i skärgården igen! /

Avoinna: Ravintola Sandis Café avoinna: ma-pe klo 12-21, la klo 10-21, su klo 12-16 Sandis Kauppa, aukioloajat: ma-to klo 10-17, pe klo 10-18, la klo 10-17, su 10-15

Lue lisää: www.sandisbutik.fi

LIIKUNTAA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

5. Syvänniemi/Kuopio

Syvänniemi Seikkailu -osuuskunta tarjoaa luonto-ohjelmia kuten maastopyöräily-, patikointiretkiä, sauvakävely- ja lumikenkäily-aktiviteetteja sekä muita virkistäviä ohjelmia.

Tarjolla on myös esteetön Synne-järvilautta, joka liikennöi Kuttajärvellä tilauksesta.

Lue lisää: www.syvanniemiseikkailu.com

6. Puumala

Kostioniemi Golf Osuuskunnan pyörittämällä Puumala Golfilla pelataan kauniissa maalaismaisemassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia.

Lue lisää: www.puumalagolf.fi

7. Kurjenrahka / Loimaa, Mellilä

Osuuskunta Onnenjuuri tarjoaa hyvinvointia luonnon avulla. Osuuskunta tuottaa monenlaisia ohjelmapalveluja, mm. Metsämieli-tapahtumia, filosofisia kävelyjä luonnossa ja lammasjoogaa.

Onnenjuuren kautta toimii myös kaksi muusikkokokoonpanoa: monitaiteinen yhtye Sudenkorentokuiskaaja & Korpinheimo sekä bluesduo Twelve Bar Ravens. Näitä voi tiedustella esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin.

Lue lisää: www.onnenjuuri.com

8. Saimaa

Saimaa Coop Osuuskunta vuokraa sähköpyöriä ja sähköttömiä hybridipyöriä lisävarusteineen Puumalan saaristoreittiä varten. Kesällä 2017 avattu upea maisemareitti Saimaalla on tarkoitettu polku- ja moottoripyöräilijöille. Reitin pyöräilymatka on noin 60 kilometriä.

Lue lisää: www.saimaacoop.fi/

MUUT TAPAHTUMAT

9. Joensuu

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa järjestää kaksipäiväisen Osuuskaupparock-festivaalin Joensuun ydinkeskustassa, Sirkkalan puistossa 2.-3.8.2024. Esiintyjinä nähdään Jenni Vartiainen, Elastinen, Stig ja Pasi & Anssi, JVG, Bess, Abreu, Dingo ja Ida Paul & Kalle Lindroth.

Lue lisää: www.osuuskaupparock.fi

Left Menu Icon
Right Menu Icon