Keraamikkojen osuuskunta Liekki Art House: Uusi Elämä SaviSepolle

Neljä vastikään valmistunutta keramiikka-alan artesaania perusti Keramiikkaosuuskunta Liekin,, joka jatkaa Tampereen Kaakinmaalla toimineen keramiikkaliike Savi-Sepon toimintaa. Perustajat ovat kaikki alaa vaihtaneita ammattilaisia. Perustajajäsen Eija Miettinen, aiemmin ympäristöjuristi, kertoo:

Teksti Matti Ketola | Kuva Keramiikkaosuuskunta Liekki
Jaa artikkeli

Mitä osuuskunta tekee?

”Meillä on Tampereella yli 200 neliömetrin tila, Liekki Art House, jossa on studio ja myymälägalleria. Myymme alkuun sekä omia että SaviSepon keramiikkatuotteita. Aiomme ottaa myös muiden taiteilijoiden töitä myyntinäyttelyihin. Järjestämme kursseja niille, jotka haluavat tutustua keramiikan tekoon, tiettyihin esineisiin tai tekniikoihin. Kursseja tukee myös pajatoiminta, jossa tarjoamme työtiloja käyttöön itsenäisesti toimimaan kykeneville keramiikan tekijöille. Avoimissa pajoissa on aina ammattilainen paikalla.”

Miten päädyitte perustamaan osuuskunnan?

”Idea yhteisestä yrityksestä sai alkunsa huomattuamme 26 vuotta toimineen SaviSepon liiketoiminnan olevan myynnissä keväällä 2023. Me perustajat olimme juuri valmistuneet Forssan ammatti-instituutista ja tutustuneet opintojen parissa. Osuuskunnan valitsimme yritysmuodoksi, sillä haluamme tehdä uuden tyyppistä liiketoimintaa, jossa yhteisöllisyys on tärkeää. Koemme keramiikan tekemisen hyvänä keinona irtautua nykymaailman hektisestä sykkeestä. Se tarjoaa myös mahdollisuuksia toteuttaa ideoitaan käsillä tekemisellä.”

Kuinka toiminta on lähtenyt käyntiin?

”Toiminta on käynnistynyt vilkkaammin kuin uskalsimme odottaa. Keramiikka kiinnostaa tällä hetkellä paljon. Kursseillamme on paljon Savi-Sepon vanhoja asiakkaita, jotka ovat nyt päässeet itsekin kokeilemaan keramiikan tekemistä.”

Keramiikkaosuuskunta Liekki. Kuvassa sohvalla istuvat Ronja Ilander (vas.) ja Laura Anjala. Takana Eija Miettinen (vas.) ja Amanda Majuri.

Left Menu Icon
Right Menu Icon