Osuustoiminnalliset grillikasvikset testissä

OT-lehden toimitus päätti tehdä jatko-osan viime vuoden leikkimieliselle osuustoiminnallisten makkaroiden kesätestille. Mukaan otettiin grillikasviskategorian tuotteita suomalaisten tuottajaosuuskuntien määräysvallassa olevien ruokatalojen valikoimista.

Teksti ja kuvat Matti Ketola
Jaa artikkeli

Testipöytään hankittiin eri tyyppisiä tuotteita, koska testitilanteesta haluttiin muodostaa ehjä lounaskokonaisuus. Mukaan valikoituivat HK:n Via Kasvimaa -tuoteperheen Texmex Grillikasvikset ja Pikkuiset pikkuperunat grilliin sekä Atrialta Grillikasvikset Hunajanmakuinen -tuote ja Rapea Kaalisalaatti Vinaigrette.

Raati löysi myös vuoden takaisessa grillimakkaratestissä testatun Hillos-makkaran uuden Lihaisa-version täydentämään kesäistä lounasta.

Kaikenkaikkiaan tuotteiden valmistus oli helppoa ja sujuvaa. HK:n käyttämä folioastiaan liimattu muovi aiheutti vähän hankaluutta, mutta tuotteet saatiin grilliin lopulta ilman muovia. Myös kypsennyksen ohjeajat olivat tuoretuotteissa alakanttiin.


Testiryhmään kuuluivat jäseninä toimivat OT-lehden toimituspäällikkö Riku-Matti Akkanen ja Pellervon yritysasiantuntija Matti Ketola. Kuva viime vuoden makkaratesteistä.

 

HK Via Kasvimaa Grillikasvikset Texmex
(Paprika, tomaatti, punasipuli, valkosipuli. 4,89 e)

RMA: Texmexissä maut on kohdallaan. Mitenkään ei mene yli maustaminen vaan on sopivasti. Aiemmin ollut kokemuksia liian maustetuista tuotteista.
MK: Ehdottomasti tuoreet kasvikset. Helppoa, kun säästyy aikaa sekä marketin vihannesosastolla että keittiössä.

Atria Hunaja-Grillikasvikset
(Porkkana, lanttu, palsternakka. 3,99 e)

RMA: Käy kätevästi vaikkapa tuhdimman liharuuan kylkeen. Hunaja tuo hyvän maun juureksiin ja lisää makeutta.
MK: Nopeampi lämmittää, koska jo valmiiksi kypsä. Sangen maukas ja tasapainoinen kokonaisuus.

HK Via Kasvimaa Pikkuiset Pikkuperunat grilliin
(Peruna, timjami, valkosipuli ja mausteet. 3,79 e)

RM: Mausteita oli käytetty harkiten, joten perunat sopivat monien eri ruokien kanssa. Mukaan oli valikoitunut hyvin tasakokoisia perunoita.
MK: Maut olivat miedot Kypsennysaika alakanttiin paketissa, vaikka käytettiin keskilämmintä grilliä, kun ohjeet ohjasi mataliin lämpötiloihin.

Atria Kaali-vingegrettesalaatti
(2,35 e)

RMA: Mukava uusi tuttavuus. Peittoaa jopa ravintoloiden raastepöytien tarjonnan.
MK: Tärkeä raikas ja kylmä elementti aterian lisukkeeksi. Sopi kokonaisuuteen loistavasti.

Extra:
Atria Hiillos-lihaisa grillimakkara
(3,19 e)

RMA: Väri ja rapeus kohdillaan!
MK: Tuttu Hiillos-makkaran maku yhdistettynä lihaisaan suuntuntumaan. Tässä on vakava ehdokas luottomakkaraksi!

Yleisenä huomiona todettiin, että tuskin näitä kasvisruokia sellaisenaan syödään, vaan ne sopivat erinomaisesti lihatuotteiden ja makkaroiden seuraksi kesäpöytään. Niillä voi hyvin säätää helposti aterianvalmistukseen käytettävää aikaa ja vaivaa pienemmäksi.

Left Menu Icon
Right Menu Icon