Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Yli kahden vuoden tauon jälkeen erilaisia kesätapahtumia järjestetään taas runsaasti eri puolilla Suomea.

Vinkit kokosi Riku-Matti Akkanen
Jaa artikkeli

OT-lehti keräsi joukon kotimaan kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet. Osallistumalla tapahtumiin tuet samalla pienyritysten toimintaa.

Mukavaa kesää kaikille!

NÄYTTELYITÄ

1. Nuutajärvi/Urjala

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO on mukana järjestämässä Lasivitriini-tapahtumaa vuosittain Nuutajärven Lasikylässä. Uuden ja vanhan lasin ostoon ja myyntiin keskittyvä tapahtumapäivä on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Tapahtuma järjestetään lauantaina 27.8.2022 klo 10-16.

Lue lisää tapahtumasta: Fb: Lasivitriini.

2. Fiskars/Raasepori

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman kesänäyttely Hidden – aistien muodot on 22.5.-4.9.2022. Avoinna joka päivä klo 11-18. Näyttely lähestyy moniaistisuutta taiteen, muotoilun ja käsityön keinoin. Näyttelyssä ja sen yhteydessä järjestetään kesän aikana tapahtumia, jolloin vieraileva taiteilija tai taiteilijaryhmä esiintyy yleisölle.

Lue lisää tapahtumasta: www.onoma.fi

3. Joensuu

Pyhäselän Oma osuuskunta järjestää näyttelyn, johon on koottu osuuskunnan 115-vuotisen toimintahistorian tärkeimmät tapahtumat ja taitekohdat. Näyttelyn helmiä on Wäinö Aaltosen tekemä
rintakuva osuustoiminnan isästä Hannes Gebhardista. Carelicum, Pohjois-Karjalan museon aulagalleria 16.5-31.8. 2022. Vapaa pääsy.

Lue lisää tapahtumasta: www.omaon.fi/fi/

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

4. Suomussalmi

Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikkojen Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa on Maisa Kelan (o.s. Juntunen) Korven kuiske -taidemyyntinäyttely 7.6.-30.9.2022.
Maitolaituribluus järjestetään 15.7.2022 klo 18-19.30. Kesäillassa tunnelmoi Suomen ainoa yhden miehen orkesteri Kallen Big Band 60-70 -lukujen kantri- ja bluesmusiikin lumoissa.

Lue lisää: www.niittykahvila.fi

LIIKUNTAA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

5. Syvänniemi/Kuopio

Syvänniemi Seikkailu osuuskunta järjestää Multisport Syvänniemi –seikkailutapahtuman, joka on tarkoitettu seikkailumielisille ja liikunnasta nauttiville. Multisport –tapahtumassa suunnistetaan rastilta toiselle juosten, pyöräillen ja meloen. Järjestetään lauantaina 13.8.2022.

Lue lisää tapahtumasta. www.syvanniemiseikkailu.com

6. Puumala

Kostioniemi Golf Osuuskunnan pyörittämällä Puumala Golfilla pelaat kauniissa maalaismaisemassa Puumalan kunnassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia.
Golf Arit Competition & Puumalan Mestaruus 2022 keskiviikkona 10.8.2022 klo 15-18.

Lue lisää: www.puumalagolf.fi

7. Kurjenrahka

Osuuskunta Onnenjuuri tarjoaa hyvinvointia luonnon avulla. Osuuskunta tuottaa monenlaisia ohjelmapalveluja, mm. Metsämieli-tapahtumat ja lammasjoogaa.

Lue lisää: www.onnenjuuri.com

8. Saimaa

Saimaa Coop Osuuskunta vuokraa sähköavusteisia ja sähköttömiä hybridipyöriä Puumalan saaristoreittiä varten. Kesällä 2017 avattu upea maisemareitti Saimaalla on tarkoitettu polku- ja moottoripyöräilijöille. Reitin pyöräilymatka on noin 60 kilometriä.

Lue lisää: www.saimaacoop.fi/

MUUT TAPAHTUMAT

9. Valkeakoski

Valkeakoskelainen teatteriryhmä Teatteri-illat esittää kesän aikana näytelmää Gebhard – seurapiirikomedia Maijusta. Kun puhutaan suomalaisista keksinnöistä, nostetaan esiin Maiju Gebhard, eikä suotta. Astiakuivauskaapin keksimisestä tutuksi tullut nimi, mutta hän on paljon muutakin. Näytelmä kertoo tarinan tämän vaikuttajanaisen elämästä ja työn tuloksista.

Lue lisää: www.teatteriillat.com

10. Soini

Soinin Tapahtumat Osuuskunta järjestää Soinin kruunuhäät 16.7.2022 klo 19.30-02.00.
Näyttävä hevoskulkue Soinin keskustan läpi, yleisöä tanssittavat Ari Lavu & Wire ja CCR coverband CC/RC.

Lue lisää: www.vanhatpaivat.com

Tutustu maaseutumatkailuun netissä: www.matkamaalle.fi

Left Menu Icon
Right Menu Icon