Featured Video Play Icon

Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Koronapandemia vaikuttaa kesätapahtumiin tänäkin vuonna ja saa ihmiset valitsemaan lomakohteensa yhä enemmän kotimaasta. Pienosuuskuntien järjestämistä kesätapahtumista osa on jouduttu siirtämään myöhemmäksi ja osa muutettu virtuaalisiksi. Paljon kuitenkin tapahtuu.

Vinkit kokosi: Riku-Matti Akkanen | Animaatio: Pinja Meretoja
Jaa artikkeli

OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet. Osallistumalla tapahtumiin tuet samalla pienyritysten toimintaa.

Mukavaa kesää kaikille!

NÄYTTELYITÄ

1. Nuutajärvi/Urjala

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO on mukana järjestämässä Lasivitriini-tapahtumaa vuosittain Nuutajärven 228-vuotiaassa Lasikylässä. Uuden ja vanhan lasin osto- ja myyntitapahtumaa on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Tapahtuma järjestetään lauantaina 21.8.2021 klo 10–16.

Lue lisää tapahtumasta: www.lasivitriini.fi

2. Fiskars/Raasepori

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman 25-vuotisnäyttely TÄÄLLÄ I HÄR I HERE on 30.5.–12.9.2021. Avoinna joka päivä klo 11–18. Näyttely tutkii paikallisuuden kontekstia ja nostaa esiin osuuskunnan monipuolisuuden ja ihmiset teosten takana. Näyttelyssä on mukana lähes 60 paikallista taiteilijaa, suunnittelijaa ja käsityöläistä.

Lue lisää tapahtumasta: www.onoma.fi

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

3. Suomussalmi

Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikkojen Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa on Leena Juntusen Vihreän lumoissa -niminen akryylimaalaustöiden myyntinäyttely 7.6.–26.9.2021.

Maitolaituribluus järjestetään 16.7.2021 klo 18. Kesäillan tunnelmassa minimalistista perusrokkia rennolla otteella soittaa FVLCK. Kokoonpanossa musisoivat Iida Falc, Petteri Falc ja Lauri Alhojärvi. Vapaa pääsy!

Lue lisää tapahtumasta: www.niittykahvila.fi

4. Helsinki

PuskaPromotion osuuskunta järjestää koko perheen ilmaistapahtuman Lasten Festarit myös tänä vuonna virtuaalisesti. Lasten Festarit on koko perheen ilmainen verkkotapahtuma lauantaina 7.8.2021 klo 12–16. Pääesiintyjinä ovat Sairaalaklovnit ja Mimi ja Kuku -lastenduo Lasten Festarin 15-vuotisjuhlan kunniaksi.

Luvassa on huikea päivä täynnä monenlaista tekemistä, näkemistä ja kokemista.

Lue lisää tapahtumasta: www.lastenfestarit.fi

LIIKUNTAA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

5. Syvänniemi/Kuopio

Syvänniemi Seikkailu osuuskunta järjestää Multisport Syvänniemi –seikkailutapahtuman, joka on tarkoitettu seikkailumielisille ja liikunnasta nauttiville. Multisport –tapahtumassa suunnistetaan rastilta toiselle juosten, pyöräillen ja meloen. Järjestetään lauantaina 21.8.2021

Lue lisää tapahtumasta: www.syvanniemiseikkailu.com

6. Puumala

Kostioniemi Golf Osuuskunnan pyörittämällä Puumala Golfilla pelaat kauniissa maalaismaisemassa Puumalan kunnassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia.

Lue lisää: www.puumalagolf.fi

7. Kurjenrahka

Osuuskunta Onnenjuuri tarjoaa hyvinvointia luonnon avulla. Osuuskunta tuottaa monenlaisia ohjelmapalveluja, mm. Metsämieli-tapahtumat ja lammasjoogaa.

Lue lisää: www.onnenjuuri.com

8. Saimaa Coop

Saimaa Coop Osuuskunta vuokraa sähköavusteisia ja sähköttömiä hybridipyöriä Puumalan saaristoreittiä varten. Kesällä 2017 avattu upea maisemareitti Saimaalla on tarkoitettu polku- ja moottoripyöräilijöille. Reitin pyöräilymatka on noin 60 kilometriä.

Lue lisää: www.saimaacoop.fi/

HUOM!

Tutustu maaseutumatkailuun netissä: www.matkamaalle.fi

Left Menu Icon
Right Menu Icon