Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Pienosuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

Koonnut: HANNA MUUKKA
Jaa artikkeli

Pienosuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

NÄYTTELYITÄ

1. Nuutajärvi/Urjala

Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO on mukana järjestämässä Lasivitriini-tapahtumaa vuosittain Nuutajärven Lasikylässä. Uuden ja vanhan lasin osto- ja myyntitapahtumaa on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Lue lisää tapahtumasta: www.lasivitriini.fi

2. Fiskars/Raasepori

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman kesänäyttely TEHDAS avautuu osana Fiskars Village Art & Design Biennaalia. TEHDAS esittelee sekä paikallisten osuuskunnan jäsenten, että kutsuttujen kansainvälisten ja suomalaisten muotoilijoiden ja valmistajien projekteja 19.5.-15.9. www.onoma.fi

KESÄTEATTERIA JA MUSIIKKIA

3. Kangasniemi

Kangasniemellä Teatteriosuuskunta EStaten musiikkinäytelmä Keisarikunta on jazzin kultakaudelle sijoittuva tarina musiikin yhdistämistä ystävistä, nuorista Kotkan pojista ja siitä, kun ei oltu niin kuin muut. Esityskausi 14.7.–11.8.

www.teatteriestate.fi

4. Soini

Soinin Tapahtumat Osuuskunta järjestää Kruunuhäät -tapahtuman lauantaina 20.7. Juhlissa nähdään Soinilaiset kansantanssit mahtavine hevoskulkueineen. Luvassa myös tanssimusiikkia niin sisällä kuin ulkona. www.vanhatpaivat.com/

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

5. Suomussalmi

Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikkojen Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa on 5.6.–22.9. esillä Kirsi Sahrman-Hauhian valokuvia kainuulaiselta niityltä. Lounasbuffetti on tarjolla kesällä 2019 joka päivä. www.niittykahvila.fi

6. Ii

Osuuskunta Team Kala on mukana järjestämässä Iin Kala- ja Maalaismarkkinoita lauantaina 15.6. Huilingin Tapahtuma-alueella. www.kalaaiista.fi

7. Pielavesi

Tiimiakatemian opiskelijoiden porukka pyörittää taas kesän ajan Satamaravintola Laivuria Pielavedellä. Kesäkauden avaus lauantaina 18.5. www.laivuri.fi/

8. Helsinki

PuskaPromotion osuuskunta järjestää koko perheen ilmaistapahtuman Lasten Festarit lauantaina 3.8. Helsingissä Hesperian puistossa. Tapahtuma täyttyy tänä kesänä erilaisista taiteen ja kulttuurin tekijöistä, kun teemana on lastenkulttuurikarnevaali. www.lastenfestarit.fi

LIIKUNTAA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

9. Kurtakko

Osuuskunta Lapin Aarnivalkea järjestää kesällä suoretkiä historiallista telatietä eli pitkospuureittiä pitkin. Roolihahmoisten suo-oppaiden retkillä voi tutustua Suur-Teuravuoman kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen suoluontoon ja sitä halkovaan Telatie pitkospuureittiin. www.lapinaarnivalkea.com

10. Syvänniemi/Kuopio

Syvänniemi Seikkailu osuuskunta järjestää elämyksellisiä liikunta- ja kulttuuriohjelmapalveluita Kuopion Syvänniemellä ja sen lähiympäristössä. Päätapahtuma on 24.8. järjestettävä Multisport Syvänniemi liikuntatapahtuma, jossa seikkailijat ympäri Suomen suunnistavat rastilta toiselle juosten, pyöräillen ja meloen. www.syvanniemiseikkailu.com

11. Puumala

Kostioniemi Golf Osuuskunnan pyörittämällä Puumala Golfilla pelaat kauniissa maalaismaisemassa Puumalan kunnassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia. www.puumalagolf.fi

12. Kurjenrahka

Osuuskunta Onnenjuuri järjestää JUURIFESTARIT 2019 Kuhankuonon Puodin yhteydessä 24.8. Osuuskunta järjestää kesällä myös Metsämieli-tapahtumia, luontoyhteystapahtumia, filosofisia kävelyitä luonnossa sekä monenlaisia joogatunteja. www.onnenjuuri.com

Tutustu maaseutumatkailuun netissä: www.matkamaalle.fi

Left Menu Icon
Right Menu Icon