Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Pienosuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

Jaa artikkeli

Pienosuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

 

MUSIIKKIA

1. Kokkolassa toimiva Osuuskunta Yxpila järjestää neljättä kertaa Ykspihlajan Kulttuuriviikot (15.-25.7.), joilla kuullaan mm. Tuomari Nurmio & Folk-Liisaa 16.7.
www.yxpila.fi

 

NÄYTTELYITÄ

2. Nuutajärven Lasikylässä toimiva Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO järjestää kesänäyttelyn ”Peep Show – toinen todellisuus”. Avoinna 29.5.–14.8. Lauantaina 9.7. klo11-18 järjestetään Glass Village People. Ohjelmassa Toteemiveistoskilpailu 2016 ja Open Stage.
www.nuutajarvi.fi

 

3. Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta, ONOMA, täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kesänäyttelyn teemana on Kasvu / Tillväxt / Growth, jonka keskiössä on monitulkintainen kasvun teema, jota jokainen tekijä lähestyy omasta näkökulmastaan. Fiskarsin Kuparipaja & Onoma Shop 15.5.–25.9. Satelliittinäyttely, Lokal Galleria Helsingissä 10.6.–21.8.
www.onoma.org

 

KESÄTEATTERIA

4. Teatteriosuuskunta Estate esittää Kangasniemellä Syvälahden tanssilavateatterissa Katri Helena –musiikkinäytelmän, jonka vierailevana tähtenä nähdään Marita Taavitsainen. Esityskausi 11.7.- 14.8.2016.
www.teatteriestate.fi

 

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

5. Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikat järjestää jälleen MaitolaituriBluussit Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa Suomussalmella 15.7. klo 18–19. Kesäiltana viihdyttää The New Hay Makers. Niittykahvila on avoinna päivittäin 6.6.-19.6. klo 10-17, 20.6.-7.8. klo 9-18 ja 8.8.-14.8. klo 10-17.
www.kuutamokeikat.fi

6. Kyrönmaan Maatalousmuseo Osuuskunta järjestää Sirpistä Puimuriin -tapahtuman 30.-31.7. Tämän vuoden teemana on John Deere maatalouskoneet pääyhteistyökumppanina Hankkija Oy. Tapahtuma on Isossakyrössä Pohjankyröntie 40:ssä.
www.maatalouskonemuseo.fi

7. Soinin Tapahtumat Osuuskunta juhlistaa 20-vuotissyntymäpäiviään Wanahan Ajan Päivillä Soinissa 16.-17.7. Päivien aikana tutustutaan alkuvuosien työnäytöksiin ja uusiin kädentaitajiin. Ilmainen bussikuljetus Soinin keskustasta.
www.vanhatpaivat.com

8. Osuuskunta Team Kala on mukana järjestämässä Iin Lohimarkkinoita lauantaina 18.6.2016 klo 10.00 – 16.00 Huilingin tapahtuma-alueella Iissä. Tähtiesiintyjänä taikurien maailmanmestari Simo Aalto.
www.kalaaiista.fi

9. Tiimiakatemian opiskelijoiden porukka pyörittää taas kesän ajan Satamaravintola Laivuria Pielavedellä. 30.7. järjestettävillä Kesäjameillä esiintyy Happoradio.
www.satamalaivuri.com

 

LIIKUNTAA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

10. Osuuskunta Lapin Aarnivalkea järjestää kesällä suoretkiä historiallista telatietä eli pitkospuureittiä pitkin. Telatie-kyliä Teurajärvi, Kurtakko ja Venejärvenkylä yhdistävä pitkospuureitti kulkee Suur-Teuravuoman ainutkertaisessa ja monimuotoisessa suoluonnossa.
www.lapinaarnivalkea.com

11. Syvänniemi Seikkailu osuuskunta Kuopiossa järjestää 27. elokuuta Multisport Syvänniemi liikuntatapahtuman, jossa seikkailijat ympäri Suomen pääsevät suunnistamaan, pyöräilemään, melomaan ja juoksemaan.
www.syvanniemiseikkailu.com

12. Kostioniemi Golf Osuuskunta. Golfaa kauniissa maalaismaisemassa Puumalan kunnassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia. Lauantaina 1.8. pidetään Osuuskunnan avoimet mestaruuskisat.
www.kostioniemigolf.fi/

Tutustu maaseutumatkailuun netissä: matkamaalle.fi

Tiedot kokosi: HANNA MUUKKA

Left Menu Icon
Right Menu Icon