Koivunlehtipankit tienhaarassa

POP Pankit päättivät liiton osuuskunnan kokouksessa joulukuussa muodostaa POP Pankkiliitosta POP Pankkien yhteenliittymän keskusyhteisön. Kukin ryhmän jäsenpankki päättää omalta osaltaan yhteenliittymään liittymisestä osuuskunnan kokouksessaan alkuvuonna 2015.

Jaa artikkeli

POP Pankit päättivät liiton osuuskunnan kokouksessa joulukuussa muodostaa POP Pankkiliitosta POP Pankkien yhteenliittymän keskusyhteisön. Kukin ryhmän jäsenpankki päättää omalta osaltaan yhteenliittymään liittymisestä osuuskunnan kokouksessaan alkuvuonna 2015.

”Uusi rakenne mahdollistaa entistä tehokkaamman toiminnan. Voimme keskittää riskienhallintaa ja hallinnollisia tehtäviä ja tehdä entistä paremmin yhteistyötä pankkien välillä”, POP Pankkiliiton hallintoneuvoston ja Keuruun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Hannu Saarimäki toteaa. Keuruun Osuuspankilla on tarkoitus pysyä POP Pankkiliitossa.

Yhteenliittymä on kuitenkin uhanalainen, kun yhä useampi osuuskunnan jäsen on irtautumassa joukosta. Yhteisvastuu ei kaikkia innosta ja yhteisen Bonum Pankin rahoitus arveluttaa.

Lähtijöiden määrä on nousemassa jo kahdeksaan, irtautujat muodostavat reilun viidenneksen koko ryhmän yhteenlasketusta taseesta. Viime vuonna POP Pankkiliitossa oli 32 jäsentä. Kuluvan vuoden luku on huomattavasti pienempi, kun itsenäiset osuuspankit lähiviikkoina tekevät omia tulevaisuuden ratkaisujaan.

Muun muassa Petäjäveden Osuuspankin hallintoneuvosto hyväksyi joulukuussa yksimielisesti pankin siirtymisen OP-ryhmään. Lopullisen päätöksen tekee helmikuussa kokoontuva pankin osuuskunnan kokous.

”POP-ryhmä on onnistunut tehtävässään, mutta meillä Petäjävedellä ei ole halua lähteä ryhmän tulevaan yhteenliittymään. Haluamme taata jäsenten ja asiakkaiden edut jatkossakin, siksi esitämme osuuskunnan kokoukselle ryhmän vaihdosta”, toimitusjohtaja Jaakko Ylitalo kertoo.

Lue lisää POP-ryhmän tilanteesta 18.2. ilmestyvästä Osuustoiminta-lehdestä.

Left Menu Icon
Right Menu Icon