Ruokaan käytetty rahamäärä vähentynyt yhä useammalla

Lähes joka neljäs kuluttaja kertoo ruokaan käytetyn rahamäärän vähentyneen viime kuukausina. Rahamäärä on vähentynyt nyt useammalla kuin aikaisempina vuosina.

Jaa artikkeli

Lähes joka neljäs kuluttaja kertoo ruokaan käytetyn rahamäärän vähentyneen viime kuukausina. Rahamäärä on vähentynyt nyt useammalla kuin aikaisempina vuosina.

Ruokaan käytetyn rahamäärän muutokset selvitettiin Lihatiedotuksen Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:ltä tilaamassa tutkimuksessa. Samassa yhteydessä Osuustoiminta-lehti selvitti lisäksi mahdolliset muutokset suomalaisten joulupöydissä tulevana jouluna.

Tutkimus toteutettiin marraskuun puolessa välissä sähköisellä kyselyllä, ja siihen vastasi yhteensä 1054 suomalaista, jotka edustavat Suomen 15-74-vuotiasta väestöä.

Noin joka neljännellä suomalaisella rahan käyttö ruokaan on vähentynyt viimeisen kolmen kuukauden aikana. Vuosina 2009 ja 2010 joka kuudes ilmoitti ruokaan käytetyn rahamäärän vähentyneen ja viime vuonna joka viides. Ruuan hankintaan käytettyä rahaa on vähentänyt parina viime vuotena siis yhä useampi verrattuna vuosiin 2009-2010.

Erityisesti rahankäytön vähentäjiä on 45-54-vuotiaiden joukossa, joista joka kolmas sanoo vähentäneensä ruokaan käytettyjä summia. Lapsiperheet ovat vähentäneet rahan käyttöä muita kotitalouksia useammin ja etenkin kolmen hengen taloudet.

Kovin radikaalisti taloustilanne ei vaikuta suomalaisten joulupöytään. Kolme neljästä ilmoitti, ettei talouden jouluruuissa tulevana jouluna tapahdu muutoksia verrattuna edellisvuosiin.

Lue lisää 15.12. ilmestyvästä Osuustoiminta-lehdestä.

 

Left Menu Icon
Right Menu Icon