Liika sääntely kurittaa pieniä pankkeja

Sääntelytsunami jarruttaa talouskasvua ja rankaisee pieniä pankkeja, POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Heikki Suutala jyrähtää. Päättäjiltä hän odottaa pienyritysten arvostusta käytännössä eikä vain juhlapuheissa.

Jaa artikkeli

Sääntelytsunami jarruttaa talouskasvua ja rankaisee pieniä pankkeja, POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Heikki Suutala jyrähtää. Päättäjiltä hän odottaa pienyritysten arvostusta käytännössä eikä vain juhlapuheissa.

”Kun asiakkaat ja päättäjätkin puheissa arvostavat pienyrityksiä ja pieniä pankkeja, toivoisi tämän näkyvän myös sääntelypäätöksiä arvioitaessa ja tehtäessä. Nyt sääntely palkitsee sekä suuryrityksiä että kaikkein suurimpia pankkeja ja rankaisee pienyrityksiä ja pieniä pankkeja”, sanoo Suutala.

Pk-yritykset ja pk-pankit auttavat Suutalan mukaan Euroopan nousuun, kun niille vain annetaan siihen mahdollisuus.

”Sana pankkisääntelyn ’tsunami’ kuvaa sääntelyn massiivisuutta ja vaikutuksia talouden mekanismeihin. Sääntely määrittelee muun muassa pankkien hallinnointia, vakavaraisuus- ja maksuvalmiusvaateita ja asiakkaan suojaa”, Suutala valottaa.

”Kaikki hyviä asioita pitkällä aikavälillä, mutta lähivuosien ajan vaikutus on koko Euroopan tasolla esimerkiksi pienten yritysten rahoituksen kiristyminen ja jarrutus talouskasvulle”, hän jatkaa.

Lue lisää Heikki Suutalan ajatuksia 15.12. ilmestyvästä Osuustoiminta-lehdestä.

Left Menu Icon
Right Menu Icon