Viikon osuuskunta: Suomen Ympäristösairauskeskus osuuskunta

Suomen Ympäristösairauskeskus osuuskunta on elokuussa 2013 perustettu asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa palveluja, koulutusta ja käytännön sovelluksia ympäristösairauksien alalta. Osuuskunta tuottaa myös selvityksiä, raportteja ja innovaatioita aihealueeseen liittyen. Ympäristösairaudet ovat sairauksia, joiden synnyssä kemiallisilla, biologisilla ja fysikaalisilla ympäristötekijöillä on merkittävä osuus.

Jaa artikkeli

Suomen Ympäristösairauskeskus osuuskunta on elokuussa 2013 perustettu asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa palveluja, koulutusta ja käytännön sovelluksia ympäristösairauksien alalta. Osuuskunta tuottaa myös selvityksiä, raportteja ja innovaatioita aihealueeseen liittyen. Ympäristösairaudet ovat sairauksia, joiden synnyssä kemiallisilla, biologisilla ja fysikaalisilla ympäristötekijöillä on merkittävä osuus.

Tällaisia sairauksia, joissa ympäristötekijöillä on nykytiedon mukaan merkittävä osuus, ovat esimerkiksi MS-tauti, ADHD, reumasairaudet, diabetes, kilpirauhassairaudet, ruuansulatuselimistön sairaudet sekä sydän- ja verisuonitaudit.

Tuusulassa toimivassa osuuskunnassa on seitsemän perustajajäsentä. Ympäristösairauskeskuksen asiakkaita ovat kunnat, valtion laitokset, yritykset, oppilaitokset ja yksityishenkilöt. Osuuskunta laatii räätälöityä koulutusta eri ammattiryhmille, kuten lääkäreille, terveydenhuoltoalan ihmisille ja eri alojen viranomaisille.

Lue lisää: http://ymsk.fi/

Julkaisemme viikottain esimerkkejä suomalaisista osuuskunnista.

Left Menu Icon
Right Menu Icon