Tutustu vuoden 2002 johtamisnumeroon!

Jaa artikkeli

Keväällä 2002 ilmestyneen Osuustoiminta-lehden teemana oli osuustoimintayrityksen johtaminen, kuten tälläkin kertaa. Vaikka aikaa numeron ilmestymisestä on kulunut vasta kolmetoista vuotta, maailma oli tuolloin varsin erilainen kuin nyt.

Oli kulunut vain alle vuosi New Yorkin tuhoisista terrori-iskuista WTC-torneihin. Yhteisvaluutta euro otettiin käyttöön Suomessa, ja vallassa oli Paavo Lipposen (sd.) kakkoshallitus, jonka valtiovarainministerinä toimi Sauli Niinistö (kok.). Silloiset taantumat ja finanssikriisit olivat juuri voitettu ja tulevista ei vielä tiedetty. Kansantalous oli sekin kääntymässä kasvuun matkapuhelinjätti Nokian johdolla. OT-lehden haastateltavana olivat tuolloin muun muassa Sataosaajat Osuuskunnan toimitusjohtaja Tuula Merikivi ja Elintarviketeollisuusliiton nykyinen toimitusjohtaja Heikki Juutinen, joka tuolloin toimi Pellervo-Instituutin toimitusjohtajana.

”Osuuskunnan arvon omistajilleen pitää nousta. Meidän on jätettävä jälkeemme kannattava, hyvin menestyvä yritys”, totesi lehdessä Hankkijan toimitusjohtaja Ensio Hytönen.

Voit selailla sähköistä versiota OT-lehden johtamisnumerosta vuodelta 2002 ja tutustua tuolloin esitettyihin näkemyksiin osuuskuntien johdon ja hallinnon työstä, rooleista ja kokemuksista.

Antoisia lukuhetkiä!

Left Menu Icon
Right Menu Icon