Asunto-osuuskunta sitouttaa asumiseen

Asunto-osuuskunnan ja asunto-osakeyhtiön välillä on joitakin juridisia ja käytännöllisiä eroja, mutta tärkeintä on kuitenkin asuminen. Asunto-osuuskunta Käpylällä on noin sata jäsentä ja sata asuntoa 33 rakennuksessa.

Jaa artikkeli

Asunto-osuuskunnan ja asunto-osakeyhtiön välillä on joitakin juridisia ja käytännöllisiä eroja, mutta tärkeintä on kuitenkin asuminen. Asunto-osuuskunta Käpylällä on noin sata jäsentä ja sata asuntoa 33 rakennuksessa. Asuinneliöitä on yhteensä noin 6600.

”Asunto-osuuskunta sitouttaa asumiseen. Osuuskunnan jäsenen on myös asuttava vähintään vuosi asunnossa, ennen kuin hän voi myydä sen”, Unto Kekkonen korostaa. Kekkonen on asunut yli 40 vuotta osuuskunnassa, hän on Asunto-osuuskunta Käpylän hallituksen jäsen ja entinen osuuskunnan pitkäaikainen isännöitsijä.

Liittyessään Asunto-osuuskunta Käpylään asukas joutuu aluksi ostamaan asunnon ja sitten liittymään osuuskunnan jäseneksi. Liittymismaksu maksetaan vain kerran, eikä sitä saa osuuskunnasta erotessaan takaisin.

Asunto-osuuskunta Käpylän osuuskuntakokouksessa jokaisella jäsenellä on yksi ääni, ja itsensä lisäksi voi edustaan korkeintaan yhtä jäsentä.

Osuuskunta rahoittaa korjauksia liittymismaksuilla sekä vastikkeilla. Vastiketta on viime vuosina korotettu ripeästi, ollen tällä hetkellä 5,50 euroa neliöltä. Rahoitusvastikkeita ei siis erikseen peritä, vaan ne sisältyvät vastikkeeseen. Osuuskunnalla on tällä hetkellä lainoja noin 170 000 euroa.

Lue lisää 3.6. ilmestyvästä Osuustoiminta-lehdestä.

Left Menu Icon
Right Menu Icon