LähiTapiola satsaa urheiluun ja musiikkiin

LähiTapiolalla on useita valtakunnallisia yhteistyö­sopimuksia kulttuurin ja liikunnan saralla. Alueyhtiöt ovat lisäksi mukana lukuisissa paikallisissa hankkeissa.

Jaa artikkeli

LähiTapiolalla on useita valtakunnallisia yhteistyö­sopimuksia kulttuurin ja liikunnan saralla. Alueyhtiöt ovat lisäksi mukana lukuisissa paikallisissa hankkeissa.

LähiTapiolan valtakunnallisiin kumppaneihin lukeutuu esimerkiksi Taidekeskus Salmela, joka on Suomen suurimpia kesäaikaisia taidenäyttelyitä. Salmelassa esitellään vuosittain teoskokoelmia suomalaisen nykytaiteen huipputekijöiltä. Yhteistyön yhtenä tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia nuorille taiteilijoille.

LähiTapiola on myös espoolaisen Tapiola Sinfoniettan yhteistyökumppani. Tapiola Sinfonietta perustettiin vuonna 1987. Orkesterin alkuvaiheessa taiteellisena johtajana toimi muun muassa kapellimestari Osmo Vänskä. Sinfoniettan kotisali on Espoon kulttuurikeskuksessa, jossa se on tehnyt miltei 70 levytystä.

LähiTapiolan omistama Nicolo Gagliano -arvoviulu (1751) on Tapiola Sinfoniettan konserttimestari Janne Nisosen käytössä.

Vakuutusyhtiön pääkonttorin läheltä löytyy niin ikään kansainvälinen PianoEspoo-festivaali, jossa LähiTapiola on pääyhteistyökumppanina. Joka toinen vuosi järjestettävä festivaali kerää pääkaupunkiseudun konserttisaleihin niin kansainvälisiä tähtiä kuin kotimaisia musiikin ammattilaisia.

LähiTapiolalla on lisäksi pitkäaikainen kumppanuus Helsingin Kaupunginteatterin kanssa. Kulttuurilaitoksen merkittävyydestä kertoo, että Helsingin kaupunginteatteri tuottaa vuosittain parikymmentä uutta ensi-iltaa. Esityksiä on vuodessa noin tuhat, ja katsojia teatterissa käy vuosittain noin 300 000.

 

Pallopelejä joka lähtöön

Suomen Tennisliitto on yksi LähiTapiolan yhteistyö­kumppaneista. Kuva: Suomen tennisliitto

LähiTapiola liikuttaa lapsia ja nuoria yhteistyössä urheiluliittojen kanssa. Yhtiö on Lentopalloliiton ja Lentopallon Mestaruusliigan pääyhteistyökumppani. Lentopalloliitto toimii lentopallon ja beach volleyn kattojärjestönä Suomessa. Osoitus tasa-arvoisesta ajattelusta on, että LähiTapiola on aina palkinnut sekä miesten että naisten Mestaruusliigan pistepörssin voittajat yhtä suurilla poteilla.

LähiTapiolalla on yhteistyösopimus myös Suomen Tennisliiton kanssa. Nuorten liikuntaa edistetään olemalla mukana Street Tennis -koulukiertueen sponsorina. Tennisliitto koostuu yli 170 jäsenseurasta. STL on toiminut ollut toiminnassa vuodesta 1911 lähtien.

Yhteistyötä tehdään lisäksi Suomen Käsipalloliiton kanssa. LähiTapiola tukee näin lasten ja nuorten liikuntaharrastusta. Yhteistyöhön kuuluu muun muassa Final Four -koulukiertue.

Käsipallossa on yli 4000 aktiivista sarjapelaajaa ja lajia pelataan niin miesten kuin naistenkin sarjoissa päiväkotilapsista ikä-ihmisiin.

Kesällä LähiTapiola ja Olympiastadion allekirjoittivat sopimuksen laajasta kumppanuudesta. LähiTapiola perustelee yhteistyötä sillä, että se elämänturvayhtiönä haluaa parantaa asiakasomistajiensa hyvinvointia ja elämänlaatua.

Left Menu Icon
Right Menu Icon